Dil öğrenmek,geliştirmek,pratik yapmak Türkiye’de yapılması zor olan şeylerden olsa da bir kaç adımla İngilizcenizi geliştirmeniz mümkün! Nasıl mı ? Adım adım yazıyorum
1.Asla “Ben yapamam,çok korkağım, ya yanlış söylersem” gibi cümleleri hiç düşünmeyin sonuçta siz öğrenme aşamasındasın hatalar normaldir.
2.Her zaman enerjinizi yüksek tutun çünkü dil öğrenmek tıpkı bir resim yapmaya benziyor eğer gerekli dikkati sevgiyi ve enerjinizi vermezseniz sonuç gene hüsran olacaktır.
3.Toksit arkadaş çevresinden kurtulun. Siz ne zaman bir ortamda bende dilimi geliştiriyorum deseniz bu aptallar “EHUEHU MALA BAK OKULDA ÖĞRENEMEDİĞİ DİLİ İNTERNETTEN ÖĞRENECEK EHUEHU” yapmaktan başka bir şey yapmazlar. Bunlardan uzak durun sizin gibi hevesli kişilerle arkadaş olun.
4.Olabildiğince yabancı şarkı dinleyin ve sözlerini ezberleyin zamanla ağzınızda kelimeler tanıdık olmaya başlayacaktır.Ayrıca şarkıların türkçe anlamlarına da bakın eşsözlü kelimeleri öğrenmek için idealdir.
5.Free4talk tarzı sitelerde aktif olun. Bu sitelerde her seviyeden insanlarla (dünyanın her yerinden katılan insanlar var) dilinizi konuşarak geliştirin.
6.Gerekirse ilkokul ingilizce dersini youtubedan aktif olarak takip edin temelleri atın.
7.Eğer turizm bölgesinde iseniz her hangi bir dükkanda işe başlamak bile dili geliştirmede çok etkili konuşma açısından çok iyi olur sizin için.
Bunlar benim öğrenirken kullandığım metotlar. Herhangi bir sorunuz varsa burdan yazabilirsiniz önerilerde ekleyebilirsiniz şimdiden herkese başarılar dilerim.
İyi forumlar