Mavililer Forum’u çok sevdiniz, vaktinizin bir çoğunu Facebook grubunun yanısıra burada geçirmek istiyorsunuz fakat forum mantığına uzak biri olduğunuz için zorluk mu çekiyorsunuz? Bu başlık tam size göre.

1- Forum Kuralları
Forum kuralları Mavililer’in [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] ile tamamen aynı. Orada ne yasaksa burada da o yasak. O yüzden forum kurallarına kafa yormanıza gerek yok.
2- Etiketler
Mavililer Forum’u Facebook grubundan ayıran en büyük özellik, “Etiket” sistemidir. Paylaşımlarınızı uygun kategorilere ayırmanız zaruridir. “Tartışma başlat” butonuna tıkladıktan sonra “Etiketleri seç” kısmından paylaşımınız ile ilgili etiketi aratarak bu seçimi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer paylaşım yapacağınız etiket yoksa o konuya en yakın etiketi seçin, o da yoksa #genel etiketi adı altında paylaşabilirsiniz.
Ayrıca tamamen saçmalayacaksanız [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] etiketini de seçebilirsiniz. (Shitpost etiketinde hala Mavililer kuralları geçerlidir ama gereksiz paylaşım kuralı daha da esnetilmiştir.
Forumda ekli olan bütün etiketleri görmek için [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] sayfasına göz atabilirsiniz.
3- Başlık Biçimi
Forumda başlık açarken Türkçe yazım kurallarına daha çok dikkat etmenizi istiyoruz. Sonuçta bu başlıklar anasayfaya düşüyor ve bir düzen içinde olmaları forumu daha düzenli gösterir. Bu yüzden başlık açmada dört kurala dikkat edin
- Cümleye büyük harfle başlayın
- Cümledeki herf kelimenin ilk harfini büyütmeyin, sadece baştaki kelimeyi büyük başlatın
- Tek kelimelik başlıklar açmayın
Örneğin bir arkadaş sadece Özgüven diye başlık açmıştı. Onu “Özgüven hakkında” diye değiştirdim. Profil resmi eklemekte sorun yaşayan biri de Profil Resmi diye başlık açtı. O da “Profil resmi ekleme sorunu” olarak değiştirdim.
Özgüven -> Özgüven hakkında
Profil Resmi -> Profil resmi ekleme sorunu
- Açtığınız başlık, içeriğinizi açıklasın
Bu da önemli konular arasında. Twitch’de en samimi gelen yayıncının anketini yapan bir kişi Twitch Türkiye diye başlık açmış. Bu çok büyük bir hata çünkü başlık çok genel. Bunu Twitch Türkiye samimi yayıncılar anketi olarak değiştirdim.
4- Görsel Ekleme
Mavililer Forum’a doğrudan görsel yükleyemiyorsunuz. Bu yüzden görsel yüklemek için ilk önce fotoğraf yükleme servislerinden birine bunu yüklemeniz gerekiyor. Yükledikten sonra fotoğraf simgesi ile gözüken “Resim ekle” butonuna tıklamanız gerekiyor. Tıkladığınızda karşınıza böyle bir kod gelecek:

SRC yazısını silip parantez içine istediğiniz görselin linkini yapıştırırsanız resim ekleme işlemi başarıyla sonlanacaktır. Burada önemli olan köşeli parantezi olduğu gibi bırakıp src yazısını link ile değiştirmek.
Eğer kod eklemek zor geliyorsa Hızlıresim’de fotoğrafı yükledikten sonra gelen Web siteleri: html yazan linki direkt yapıştırabilirsiniz. Ben hızlıresim’i örnek verdim ama çoğu resim yükleme sitesi size böyle bir link veriyor.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
5- Forumun keyfini çıkarın
Son olarak da forumun keyfini çıkarmayı unutmayın. Burayı sizin de desteğinizle büyüteceğiz ve herkese keyifli bir ortam sunacağız. [Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
İyi forumlar.