SQUAD, 2015 yılının sonunda çıkmış bir yapım olmasına rağmen adını oyun camiasında yeni yeni duyurmaya başlamıştır. Bu tarz oyun severler her ne kadar duymuş ve aşikar olsa da SQUAD tarzında oyunlardan uzak olan insanlar için bilinmeyen bir oyundu. Öncelikle SQUAD aslında Project Reality adlı Battlefield 2 oyununun üzerine geliştirilmiş olan bir modun devamıdır. Çoğu oyuncu bu oyunu Arma3, Insurgency: Sandstorm gibi oyunlarla karşılaştırmakta. Bu büyük bir hatadır, SQUAD bu saydığımız oyunlardan çok daha farklı bir amaç ve yapıya sahiptir. SQUAD daha çok bir operasyon ve karşılıklı yakın muharebe hattını simüle eder. Bu nedenle ortamı size çok daha net ve çok daha gerçekçi olarak hissettirir.
Bu oyunu alan çoğu yeni oyuncu, oyunu aldıkları gibi sunuculara girip hüsran içinde kalmaktadır. Nedeni ise oyuna yeni başlayan bir oyuncu için CS, BF gibi girdim oyunda öğrenirim mantığı çok zordur. Oyunda dost ateşi her zaman açıktır ve düşmanlarınız ile dostlarınızı sadece kamuflajlarından tanımlayabilmektesiniz. Bu nedenle oyuna yeni başlayan biri de olsanız belli bir araştırma ve öğrenme yapmanız gerekmekte. Kanada askeri kamuflajı, Rus askeri kamuflajı ve İngiliz kamuflajı gibi şeyleri öğrenmeden oyuna dalmaya çalışırsanız düşman vurmaktan çok takım arkadaşınızı vuracaksınız.
Size yegane tavsiyem oyuna başlamadan önce birkaç eğitim videosu izlemeniz ve yaklaşık 1 saatinizi training modunda harcamanızdır.
Son olarak oyun fiyatını hak ediyor mu? Oyun 80 TL’yi kişisine göre hak ediyor. Eğer bu tarz şeylerin meraklısı değilseniz 80 TL sizi üzer, ancak operasyon, çatışma, gerçekçilik, takım oyunu gibi ögeleri seviyorsanız memnun kalacaksınız. Oyun indirime girdiğinde 40-50 TL arasına iniyor ve bu fiyat her oyuncu için gayet iyi bir fiyat, kesinlikle oyun bu fiyatı hak ediyor.
Oyun hala gelişmekte ve çokta iyiye gidiyor. Oyunun ilk oynayıcılarından biriyim ve nereden nereye geldiğini görmek çok garibime gidiyor. Roadmap’lerini internette bulabilirsiniz. Beni şahsen etkiliyor. Şimdiden iyi oyunlar.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]