Aylar önce grupta kitap çıkaracağımı ve yazım sürecinin bitmiş olduğunu duyurmuştum. Geçtiğimiz haftalarda da kitap olayının ne olduğunu merak edenler olduğunu gördüm. Onlar için bikaç gelişme paylaşmak istiyorum.
1- İlk önce, aylar önce kitabı düzenlemeye başlamıştım ama araya başka şeyler girdiği için çok ilgilenemedim. Yayınevine sözleşme göndermem gerekiyordu ama kitap düzenlemesi çok uzun sürdüğü ve sözleşmeyi beklettiğim için başvuru iptal oldu.
2- Geçen gün tekrar başvurdum. Aynı gün içinde belgeler onaylandı ve edisyon sürecine girdi.
3- Kitabın belgelerini incelenmesi için gönderdim.
“Eserinizin incelenmesi sonucu tashih hatalarının baskıya mani olduğu tespit edilmiştir.” yazan bir mail ile cevap verdiler. Galiba bazı yazım yanlışları veya gramer hataları var. En baştan kontrol edip düzeltmeler yaparak tekrar göndereceğim.

Bu işlemi geçtikten sonra mizanpaj ve kapak işleri kalıyor. Tasarımcı olduğum için kapak olayı çok yormuyor ama daha önce hiç InDesign kullanmadığım için o kısım biraz yavaş ilerliyor. Programı ve mizanpaj işini baştan öğrenmek zorunda kalıyorum. Niye bu kadar çok şeyle uğraşıyorsun diyenler için kitabın çıkacağı yayınevi KDY (Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık) olduğu için böyle. Burada baştan sona kendiniz yapıyorsunuz.
Gelişmeler oldukça bu başlıktan yazmaya devam ederim.