Ocal Hindistanın halkına sağladığı destek girişim fonları türkiyede olan fonların çok altında, hindistanın halkına doğrudan bir yölendirmesi yok. Hindistanın yazılım sektöründe öne geçmesinin sebebi nüfus ve iş gücünün ucuz olması birisi gider diğeri gelir aynı görevi ona yaptırırım mantığı dolayısıyla insana değer sıfır. 90′larda hintli bir BT elemanı yılda sadece 3 bin dolar kazanıyorsa, ABD’deki meslektaşının kazancı ise 80 bin ile 100 bin dolar arasında değişiyordur. Yılda 3 bin dolar hindistanda yaşayan birisi için öyle birşey ki hele birde 90′larda.
İnsanlar aç kalacaklarına halk çıkış kapısı sayılabilecek bir sektör olarak görüp üzerine gidiyor. Burada devletin doğrudan bir yardımı söz konusu değil kaynakları da incelerseniz görürsünüz, Hindistan şirketleri 2000 yıllarında IT sektöründe ciddi ciro yaptıktan ve dikkat çektikten sonra destek fonları oluşturuluyor bu halkın kendi kazancı. Demek istediğim öğrenmek istiyen bu konuları her şekilde öğrenir devletin yardımını beklemesine gerek yok.
Ülkede ki ilgisiz ve bir bok olamamış kitleleri böyle konulara sürüklemektense nitelikli girişimlerin önlerini açsın devlet illa destek verecekse. 1M yazılımcı eğitmek nedir? Çok öğrenmek istiyorlarsa Google, Amazon, Microsoft ve Github gibi büyük şirketler ücretsiz host/domain’e kadar giden bi ton bedava sunduğu imkanlar ve kurslar var misal 18 yaşındasındır git ingilizce öğren ve bu kurslara katıl, eğit kendini. Yoldan geçen adam aa dur devlet yazılım öğretiyor hadi gidiyim öğreniyim demesin abi. Her yol gösterilmez, o yolu arayana birşeyler öğretmeye çalışırsın, bu konu spesifiktir.