Garry’s Mod, asla ölmeyecek bir oyun benim gözümde. Bu harika oyun sandbox oyunlarının tanrısı niteliğindedir. Garry’s Mod yani Gmod’u aranızda oyun ile ilgili olup bilmeyen pek yoktur diye sanıyorum. Bu güzel ve zevkli oyunda yapılabileceklerin hiçbir sınırı yok. Ben ve arkadaşlarım ile yıllardır bu oyunu sıkılmadan oynuyoruz.
Size oynadığımız tarz hakkında bilgi verip bu tarzı önereceğim. Sandbox oyun modunda 2 takıma ayrılıyoruz, bazen 3. Oyunda bulabileceğiniz en büyük haritaları indiriyoruz. gm_Warmap, gm_northwest_airfield ve Fightspace 3 gibi haritalar. Bu söylediğim haritalar o kadar büyük ki isterseniz 5-6 kişi birbiriniz görmeden bile oynayabilirsiniz. Bu haritalarda takımlara ayrıldıktan sonra kendimize abartmamak şartı ile(30 nesne sınırı gibi gibi) üsler kuruyoruz. Bizim ortamda arkadaşlarım büyü delisi ancak ben silah manyağı olduğum için onlara büyü modu indirdik bana ise devasa silah ve araç modları(adamların 30mb tek tük modu varken benim mod listem başlı başına 10gb’a yakın.).
Olaylar bundan sonra başlıyor üsler hazır, oyuncular hazır olduğunda ilk önce ortaya bir bayrak kafasında taşınabilir bir nesne koyuyoruz örneğin bir tekerler yada bir kutu gibi. Bunu ilk üssüne götüren ve üste 10 dakika tutabilen kazanıyor. Bu oyun modunu kendimiz kurduk ve kendimiz yapıyoruz, herhangi bir ek paket olmasa dahi yapılabilir bir olay ancak modlarla çok daha zevkli ve aksiyonlu oluyor açıkçası.
Mesela ben Apache helikopter ile bayrağın etrafını roketlerken co-pilotum gelenleri vuruyor alttan diğer adamım hummer ile bayrağı kaçırmaya çalışıyor. Öte yandan uçarak gelen büyücü topluluğu bizim helikopteri yere doğru çekmeye çalışıp üzerimize yıldırım falan düşürüyor. Öldükçe 3 dk bekleyip geri hazırlanıp girişiyoruz. Ve neredeyse 3-4 saat bu böyle bizi çok sarıyor.
İsteyen olursa mod paketimizi atabilirim hazırladığım. Büyü vs teknolojik silahlar teması çok iyi oluyor. Büyüde adam görünmez oluyor diyelim bende MK18 model tüfeğimin üstüne termal optik takıp optikten onu bulabiliyorum biraz arayarak. O kalkan açıyor ben tanka biniyorum. O ejderha çağırıyor ben Blackhawkla geliyorum falan. O kuşa dönüşüp uçuyor ben helikoptere binip gibi.
(Görsellerin kalitesi Steam’dan alıntı olduğu için düşük olabilir kusura bakmayınız.)
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]